Extra informatie

Stress/ burn-out

Stressvolle situaties nemen je vaak helemaal in beslag. De oorzaken kunnen verschillend zijn, de uitwerking op jou is hetzelfde: je kunt er moeilijk afstand van nemen. Kunt slecht ontspannen brandt langzaam op. Extreme vermoeidheid, een verminderd gevoel van eigenwaarde en je terugtrekken uit sociale contacten zijn enkele symptomen van burn-out.
Tijdens de burn-out begeleiding maak ik naast de haptotherapie gebruik van de R.E.T. (rationeel emotieve therapie). Dit is een therapievorm die zich richt op het veranderen van irrationele gedachten.

Begeleiding bij fertiliteitsproblemen/ vruchtbaarheidstraject.

Je hebt een kinderwens maar die is helaas nog niet vervuld. Daardoor ben je langzaam maar zeker in een vruchtbaarheidstraject terecht gekomen. Iedere keer begin je weer vol goede moed aan een behandeling. Maar wat als het nou niet lukt? Of het is wel gelukt, maar je durft er nog niet in te geloven. Waardoor je extreem angstig bent tijdens de zwangerschap en niet kan genieten, terwijl de omgeving dit wel van jou verwacht.

Begeleiding bij miskraam

Ook zijn er vrouwen die wel zwanger raken maar om verschillende redenen een zwangerschap niet kunnen voldragen. Dit vraagt veel van de verkracht van een vrouw. Waardoor een luisterend oor en weer contact maken met hun eigen lijf kan helpen om met dit verlies om te gaan.

Tijdens de begeleiding maak ik gebruik van mijn achtergrond als psycholoog, haptonomie en eigen ervaring.

Post zwangerschapsbegeleiding

Je bent bevallen. Alles is goed gegaan, de baby is gezond, maar hoe gaat het eigenlijk met jou? Ben jij nog de persoon van voor de zwangerschap of moet je erg wennen aan de nieuwe situatie? Hoe voelt jouw lijf? Anders of hetzelfde als voor de zwangerschap? Je bent aan het herstellen, maar de weg naar je oude ik heb je nog niet gevonden. Dan kan haptotherapie jou een duwtje in de rug geven. Tijdens de begeleiding maak ik gebruik van haptonomie, mijn achtergrond als psycholoog en eigen ervaring.

 Zwangerschapsbegeleiding

Ik begeleid zwangere vrouwen op haptonomische basis. De begeleiding start vanaf week 21/22.   De begeleiding bestaat o.a uit, contact maken met het kindje, relaxed dragen van het kindje, voorbereiden op de bevalling en andere zaken die spelen tijdens de zwangerschap. (De partner hoeft niet alle keren aanwezig te zijn).

Voor vragen hierover neem gerust contact met mij op via e-mail of telefoon.

Begeleiding bij afvallen

Heb jij last van overgewicht en probeer je al jaren af te vallen. Wat maakt dat het niet lukt en dat eten zo’n belangrijke plaats in jouw leven heeft. Eet je emoties weg waardoor je even niet meer hoeft te voelen. Of voel je zo weinig dat je niet voelt wanneer je genoeg gegeten hebt. Ook kan het een gewoonte zijn die na jaren is ingeslepen. Tijdens de begeleiding maak ik naast elementen uit de haptotherapie ook gebruik van mijn achtergrond als psycholoog en kijken we samen naar jouw eetpatroon.

Kinderen

Kinderen denken niet na over wat ze voelen. Kinderen reageren primair. Als kinderen worstelen met hun gevoelens gaan ze simpelweg ander gedrag vertonen. Als er dingen gebeuren die ze niet aan kunnen zullen ze zich afsluiten, verharden en contact gaan vermijden. Hun eigen vrije ontwikkeling stopt, ze zijn voornamelijk bezig met zich aan te passen aan een wereld die hun niet past.

Door s’nachts te verwerken wat overdag niet paste. Waardoor uw kind slecht slaapt.

Door zichzelf van zijn of haar omgeving af te sluiten. Waardoor het kind minder levenslustig is, vaak wat somber. Of door juist extra druk gedrag te laten zien met soms onvoorspelbare woede uitbarstingen.

Vaak is er ook een verschil te zien in het gedrag thuis en op school. Haptotherapie kan kinderen spelenderwijs aan het lijf laten ervaren hoe het voelt als je je afsluit voor contact. En hoe het lichaam vrijer voelt als je je kunt openstellen voor een goed voelend contact. Hierdoor kan het kind zijn balans weer terugvinden. Ter ondersteuning van de begeleiding van kinderen heb ik onlangs de nascholing ouder en kind afgerond.

Begeleiding & coaching

Ga je in Leiden studeren of een leuke opleiding volgen na de middelbare school en moet je erg wennen aan alle  veranderingen die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden of heb je moeite om voldoende studiepunten te halen.  Dan zou studentenbegeleiding iets voor jou kunnen zijn. Tijdens de begeleiding sta jij centraal en maak ik gebruik van elementen uit de haptotherapie evenals mijn ervaring als rector, mentor en coach opgedaan bij het Luzac College.